Internet Luister Onderzoek (ILO):

Het Internet Luister Onderzoek (ILO) komt tot stand met gegevens van de radioportals www.nederland.fm, www.radio.nl en www.onlineradio.nl . Via de desktop, tablet, mobiele site en android en apple apps van deze websites klikken ruim 1,5 miljoen unieke bezoekers meer dan 12 miljoen keer per maand op een radiostation.
Deze anonieme algemene gegevens zijn openbaar toegankelijk. Voor de specifieke (ook anonieme) radiozender statistieken is een login vereist.

De gegevens worden iedere dag om 24.00u verwerkt en zijn vanaf 08.00u de volgende dag opvraagbaar. Naast basale gegevens als het aantal (unieke) bezoekers en luisteraars, luisterduur en marktaandeel worden ook meer complexe analyses verricht zoals bereikte doelgroep, concurrentieprofielen en loyaliteitsindexen in overzichtelijke grafieken getoond.

Middels een doorlopende (anonieme) internet enquête hebben we van zo'n 10.000 gebruikers de leeftijd, geslacht, opleiding, beroep en aantal kinderen. Hiermee maken we de luisteraar profielen van de radiozenders.

De "internet only" radiozenders gebruiken de gegevens ondermeer voor het tonen van hun profiel aan adverteerders. De grotere zenders gebruiken de data om marketingacties snel te evalueren. Op verzoek en tegen betaling zijn bijzondere zoekvragen in de database mogelijk.  

Mocht u vragen hebben mail die dan naar info@internetluisteronderzoek.nl.